Kako možete da sačuvate srce zdrav i uravnotežen

Srce je jedna od najvažnijih ljudskih organa. To je pumpa, „crpnih“ krv u vaskularni sistem. Iz sličnih srce i ceo sistem kardio zavisi od problema organa i sistema organizma. Strogo govoreći, to zavisi od perioda ljudskog života. U uslovima stresa, opterećenja, loše instalacije, kao i nepravilna ishrana, srce zahteva posebnu negu. Nažalost, mi obično ne obraćaju dovoljno pažnje na tekst, koji je neophodno zaštititi od mladih.

Elementi, izaziva „neuspeh“ srca

Propusti u radu našeg „motora“ dodatno zloupotrebe pojedinih predmeta. Na primer, ljuto, pržena, masna, kao i slane hrane. Za kardiovaskularnih bolesti izaziva prekomerna potrošnja proteina hrane, slatke hrane, kao i kofeinom pića (čaj, kafa), alkohola. Neprijatnost, nelagodnost u srcu, ubrzan puls u stanju mirovanja, otežano disanje, gušenje – najmanje među ovih znakova mora da se povuče nas na prijem u kardiologa.

Elementi, izaziva neuspeh srcaU problema, negativno utiču na zdravlje srca, on je sličan „uguši“. Srce mišićne mase je potrebno, da biste dobili potrebnu hranu i dobili osloboditi od otrovnih materija. Povećana potražnja za vlast nad. Ako miokard slabo predviđeno (ili nije drugačije naznačeno) u krvi, onda bi se moglo govoriti o problemu koronarne srca (IBS). U ovom stanju, on ne dobija dovoljno kiseonika, i pri prekidu cirkulaciju krvi u miokardu kiseonika potpuno prestaje. U isto vreme, štetne materije stvorene na srce, nije predstavio. To se može desiti zbog grč ili začepljenja krvnih sudova srca, sklerotičeskaя avansa. IHD mogu da se odvijaju u hroničnoj formi-to je angina. U ovom obliku lumena koronarnih krvnih sudova suziti, ali oni nisu obezbeđeni u svakom slučaju. Angina je zapanjujuća. Fizičkim licima se davящaя, sžimaющaя nelagodnosti iza grudne kosti, koji može da irradiirovatь u (odobri) u levu polovinu tela, vrat, ruke. Pojedinac angina, kao što je nema dovoljno vazduha. Akutne išemii-to je infarkt. Postavlja se, ako je jedan ili više krvnih sudova srca začepi, deo miokarda umire samo zbog prestanka primanja na njega hranljivih materija i kiseonika iz krvi. Kada kardiovaskularne bolesti pojavljuje jak bol u srcu, koja je u poređenju sa bodežom za udaranje. Raspledelяя bol u levom delu grudi, vrat, na levo rame i ruku. Postoje fenomenalne udarce, pritisak pada.

Hrana za srce

Za pravilno funkcionisanje srca potrebno je da hrani svoje telo sa vitaminima, kalijumom, kao i magnezijumom, kada je u pitanju bolesti, da pomogne srčanog mišićnog tkiva dobiti dovoljno kiseonika. Ispod smatramo mali spisak namirnica koje treba preduzeti u ispravnom redosledu kardiovaskularnog sistema. Kalijum se nalazi u suve kajsije, svežeg krompira (poželjno je ključale prečišćavanja), grožđe, suvo grožđe, banane, bundeva, pasulj.

Hrana za srceMagnezijum ostaje u heljde, pirinča, ovsena kaša, koštunjavo voće (orah, susam), bundeve, kao i semena suncokreta, mleko, masline, pšenice mekinje, more kupusa, jaja. Ove namirnice treba jesti onoliko često koliko je to izvodljivo, ali ne i najmanje 3 puta nedeljno. Možete na recept lekara da Lek, u kome se sadrži potrebne za srce minerali (na primer, asparkam, Panangin, kardio-Sredstvo, Magne-B6, magnerot). Ako kardiolog otkrio gipoksiю srčanog mišića, on ima mogućnost da propisuju lekove, da sredstva za podnošenje kiseonika u miokardu. Na primer, digidrokvercetin, Amber kiselina, Mildronat (kardiocitы), Riboksina. Da bi se izbeglo kardiovaskularnih bolesti treba uzeti angioprotektorы. Bukvalno ovaj termin prevodi kao „sudovi“. Na angioprotektorы to lekova majčinu, jagode list, glog plodove. Lekovi glog proširuje kapilare srca, dodajte na obogaćivanje krvi kiseonikom, produžena upotreba se postepeno smanjuje povišen krvni pritisak, olakšava nedostatak daha, smanjuju nivo holesterola.

Na angioprotektorы se sastoje od mikroba

Ovo jedinjenje se od četinara-ariš. Takođe ima antioksidantnoe, dezintoksikacionnoe, hepatoprotektiv, radioprotektornoe, kao i protivootečnыm akciju. Digidrokvercetin je sa Bud Kapilar, koja je i dalje u prelepom potrebno je da među osobama sa bolestima sistema srdačno. Da bi se izbeglo kardiovaskularnih bolesti treba da se smanji nivo holesterola. Za ovu svrhu savršeno uklanja crvena detelina, meadovsveet viazolistni. Meadovsveet takođe ima immunomoduliruющim rezultata, a takođe smanjuje protrombin. Na angioprotektorы se sastoje od mikrobaAntioksidans, sadrži vitamin C, poznato je da je sigurnosna mreža malokroviя. U kombinaciji sa sosudoukrepliaiuschim rutin, vitamin C je deo potvrđenih askorutin medicine. Zadatak antioksidanata imaju infuzije bilja heljde, ekološki čaj, cvasti ružičaste boje, lišće nane, melisa. Fascinantno iskustvo potvrđuje potrebu za zadatke električnog motora za pravilan rad srca na zečeve. Naučnici Instituta za medicinsku kardiologije staviti zečeva u zapretitelьnый kavezu (pro Veličina tela životinje). U takvom stanju životinje bile u 70 dana. Mali procene srčanog mišićnog tkiva zeca nakon otkrivanja da stoji pored podvlači užasnu sliku. Veoma mnogi online sokratitelьnыh vlakana srca samo atrofirovalisь. Prekinuo izvršenje sistema srca, kapilarne površine zidova počeo da raste unutra, pritezanjem ih lumena. Loš zečevi, koji su bili prisilno fizičkim gojaznost, nedostatak vežbanja, nam dali značajan treba da razmisle o svom načinu života.